Het Beschermen Van Je Telefoon Display Tegen Bacteriën Is Essentieel, Hoe Kun Je Je Telefoon Schoon houden

telefoon hygiene

Drieduizend achthonderd eenenvijftig – eenvoudig 3.895. Wetenschappers waren in staat om zoveel bacteriën te detecteren op de schermen van de deelnemers van een onderzoek – per vierkante centimeter. Ter vergelijking: dit zijn ongeveer 84 keer meer bacteriën dan op een gemiddelde toiletpot.

Lees ook: telefoonabonnement vergelijken of sim only vergelijken? Welke keuze moet jij maken? Altijd handig als je nog niet weet welke telefoon abonnement je moet kopen of je nog twijfelt tussen de twee abonnementsvormen.

Er is een flinke studie gedaan naar smerige telefoons

Toegegeven, de deelnemers aan de studie waren uitsluitend klinisch personeel. Maar zelfs als er een paar bacteriën overblijven in de gemiddelde smartphone-gebruiker, blijven de schermen van mobiele telefoons echte bacteriën slingers. Schokkende cijfers zoals deze laten zien hoe belangrijk het is om het display van de mobiele telefoon regelmatig schoon te maken.

Waardoor is mijn telefoon zo “vies”?

Gemiddeld hebben we 90 keer per dag toegang tot onze smartphone . Er is vrijwel geen plaats “mobielvrij” vandaag. Zelfs in de badkamer is de smartphone een natuurlijke metgezel voor veel gebruikers.

  • Ook in het openbaar vervoer, bij het doktersbezoek in de wachtkamer of tijdens de stadswandeling blijft het apparaat zelden in de tas. Helaas zijn dit slechts plaatsen waar het wemelt van allerlei soorten bacteriën.
  • Het feit is: met elke aanraking van de vinger dragen we bacteriën en bacteriën, die we eerder via contact met andere objecten hebben ontvangen, over naar het display van onze mobiele telefoon.

Maar terwijl we meestal onze handen wassen nadat we naar het toilet zijn geweest of thuis zijn gekomen, worden de bacteriën op het touchscreen van onze smartphones maar al te vaak gespaard.

  • Dit betekent dat zelfs na het wassen van uw handen de volgende keer dat u uw smartphone aanraakt, u ze snel in handen kunt krijgen – en vanaf daar is het pad naar uw mond, neus of ogen niet ver weg.

Niet altijd gevaarlijk wel onhygiënisch

Om me gerust te stellen, wil niemand in paniek raken en zijn mobiele telefoon in quarantaine plaatsen. Net zoals ontelbare onschuldige of zelfs belangrijke bacteriën van nature aanwezig zijn op onze eigen huid en in ons lichaam, bevinden bacteriën zich op een vuile weergave van een mobiele telefoon of tablet, absoluut niet per se gevaarlijk.

Helaas onthulden tests naast de meeste niet-gevaarlijke bacteriën ook infectieuze darmbacteriën, streptokokken en zelfs schimmels. Om hygiënische redenen is het daarom raadzaam om het scherm van uw smartphone (maar bij voorkeur het gehele oppervlak van de mobiele telefoon) regelmatig schoon te maken en het te ontdoen van bacterieel en grof vuil. En enkele tips over het gebruik van mobiele telefoons kunnen helpen om zijn mobiele telefoon in een ideale broedplaats voor ziektekiemen te maken.

telefoon schoonhouden

Hygiëne van de smartphone

Als een allround entertainment- en communicatie-instrument belooft de smartphone ons een aangename afleiding in elke denkbare dagelijkse situatie. En misschien zijn er eigenlijk enkele belangrijke e-mails en WhatsApp-berichten die zo snel mogelijk moeten worden beantwoord. Dus waarom niet elke kleine pauze gebruiken voor een snelle blik op de telefoon?

Hygiëne is belangrijk bij het schoonhouden van je telefoon

De reden hiervoor ligt in de kwestie van hygiëne. Omdat met slechts een paar gedragsregels het risico wordt geminimaliseerd dat potentieel schadelijke bacteriën en virussen duidelijk op de telefoon landen. Deze dagelijkse scenario’s worden daarom beter uitgelegd aan de smartphonevrije zone:

  • Tijdens het toilet
  • In de badkamer bij het aanbrengen van make-up (make-upresten zijn een goede voedingsbodem voor sommige bacteriën dar)
  • Bij het eten (stukjes voedsel bevorderen de groei van ziektekiemen)
  • Indien mogelijk in het ziekenhuis (vooral in de toiletten) en bij het bezoek van de arts

Essentiële tips voor de beste bescherming van je display tegen bacteriën

  • Schermbeschermers maken bacteriën moeilijker
  • Speciale stofbeschermingsstekkers voorkomen het binnendringen van stof en vuil in de USB-poort van het apparaat
  • Regelmatig en grondig handen wassen moet als vanzelfsprekend worden beschouwd en is de beste manier om jezelf en je smartphone tegen ziektekiemen te beschermen.
  • Reinig het mobiele display

De beste manieren om je display schoon te maken!

Een regelmatige reiniging van het scherm, moet u nog steeds niet helemaal gek zijn. De smartphone is tenslotte een van de meest gebruikte alledaagse items. Daarom kan de afzetting van vuil, bacteriën en bacteriën op het touchscreen en de rest van het oppervlak nooit volledig worden voorkomen.

  • Maar hoe maak je het Handy Display het beste schoon, zonder dat dit daardoor schade oploopt? Hier zijn de belangrijkste reinigingstips voor iPhones en Android-apparaten zoals Samsung of Huawei :

Wat kun je wel doen?

  • Microvezeldoeken zijn perfect voor het reinigen van het display en de behuizing van vingerafdrukken en ander vuil. Voor hardnekkig vuil kan deze doek licht worden bevochtigd met schoon water
  • Ook glazen poetsdoeken zijn geschikt om mobiel vuil en bacteriën vrij te maken
  • Voor tussentijdse reiniging kan het smartphonescherm ook van de katoenen kleding worden gewreven
  • Als alternatief zijn er zogenaamde mini-display cleaners die aan de telefoon kunnen worden bevestigd. Dus als u altijd een geschikt schoonmaakgereedschap nodig heeft
  • Verwijder en reinig het vuil met lichte cirkelvormige bewegingen
  • Stof uit openingen zoals de hoofdtelefoonaansluiting kan voorzichtig worden verwijderd door licht te blazen of met een wattenstaafje. Deze moeten echter worden schoongemaakt voordat u grotere wattenbollen schoonmaakt

Wat moet je niet doen?

  • Alcoholhoudende en agressieve reinigingsmiddelen zoals glasreiniger of andere agressieve reinigingsmiddelen en zeep kunnen de lipide-afstotende oppervlakken van smartphones beschadigen
  • Voorzichtigheid is ook geboden met speciale schermreinigers, omdat deze meestal vuil verwijderen, maar de vetafstotende schermlaag lijdt ook vaak
  • Reinigen met water kan schade veroorzaken aan niet-waterdichte apparaten, die niet worden gedekt door bijvoorbeeld een zelfstandige mobiele telefoonverzekering .
  • Gebruik geen gereedschap zoals sleutels voor het reinigen van smartphones. Als tijdens het reinigen schroeven worden verwijderd, kan de garantie komen te vervallen

Voor alle vormen van displayreiniging is het belangrijk om het te onderzoeken op grotere vuildeeltjes, zoals zandkorrels, en deze indien nodig te verwijderen. Anders dreigen deze kleine krassen te verdwijnen zodra u met het schoonmaakdoekje over het oppervlak veegt.