Handige tips die van pas komen bij de Xperia Z smartphone

De onlangs gelanceerde Sony Xperia Z is inderdaad de beste smartphone die dit jaar is gelanceerd. Het is de eerste waterdichte telefoon met een briljant 5-inch beeldscherm met 1080 pixels. Daarnaast wordt deze telefoon geleverd met een verscheidenheid aan functies die je graag zou willen ontdekken.

Het overzetten van contacten is mogelijk

In eerste instantie is het belangrijkste dat bij de gebruiker opkomt, het organiseren en importeren van contacten. Eerst moet u inloggen met uw account, de contacten van dat account worden automatisch opgenomen op uw telefoon.

Bestanden zoals foto’s zijn voortaan ook gemakkelijk over te zetten

Het overbrengen van bestanden is eenvoudig gemaakt met PC Companion dat vooraf is geladen op uw Xperia Z. u kunt overbrengen, video’s, foto’s en andere gegevens naar uw telefoon. Daarnaast maakt deze software het ook mogelijk om gegevens van uw oude telefoon over te brengen. Als u een lijst van contacten hebt die op uw PC zijn opgeslagen, dan helpt deze software u bij het overbrengen van deze contacten, hier is hoe u ze kunt overbrengen: Contacten app->PC Companion, importeren.

NFC-mogelijkheden zitten ingebouwd in de smartphone

NFC of Near Field Communication is een technologie die het mogelijk maakt om gegevens uit te wisselen. Het delen van contacten, foto’s, video’s en muziek wordt nu gemakkelijker gemaakt met uw vrienden. U moet er echter voor zorgen dat een andere gebruiker dezelfde technologie op het apparaat heeft. U moet eerst de NFC-instellingen inschakelen ->Draadloze netwerken-> Meer menu’s. Zodra uw telefoon trilt, verschijnt er een opdrachtprompt die Touch to beam en touch your device with another user om gegevens over te brengen.

U kunt uw telefoon zelfs vastzetten met behulp van NFC-technologie. De voorgeïnstalleerde Link-software maakt het mogelijk om vastgebonden webconnectiviteit met je Xperia Smartphone of Tablet te creëren. Start de Link om direct te beginnen zoeken naar het apparaat dat moet worden aangebonden. Er wordt een QR-code weergegeven, deze code wordt gescand en de verbinding wordt tot stand gebracht.

Meer controle over de accu

Een groter scherm is vaak de oorzaak van het batterijverbruik. U kunt instellingen maken om uw batterij te beheren, Instellingen->Display, hier kunt u getimede instellingen maken om na bijvoorbeeld 20 of 30 seconden naar de slaapstand te gaan. Daarnaast kun je gebruik maken van de Bravia-optimalisator, Instellingen->Helderheid van het scherm.

Op deze manier kun je de aanpassing voor verlichting uitschakelen. Als je nog steeds niet tevreden bent dan kun je de Stamina-modus, Instellingen-> Energiebeheer opties gebruiken. Als je dit inschakelt, worden mobiele gegevens automatisch uitgeschakeld wanneer het apparaat in de slaapstand staat. U kunt er ook voor kiezen om toepassingen zoals Wi-Fi, Auto-synchronisatie, Bluetooth en mobiele verbindingen te doden zodra uw apparaat ergens 20% van de batterij bijna leeg is.

Apps kunnen voortaan zelf beheerd worden

Het beheer van apps is eenvoudiger gemaakt binnen Xperia Z. Ga in het apps scherm naar de Dropdown lijst en schakel over naar een keuze uit de vele opties. U kunt ervoor kiezen om een alfabetische lijst te selecteren, uw eigen bestelling, meest gebruikte of recent geïnstalleerde bestelling. Instellingen->Opslaan dit zal de lijst van alle geïnstalleerde en op uw apparaat draaiende apps onthullen. Kies een app om uit te schakelen door op Stop te tikken.

Automatiseren van veelgemaakte handelingen

Sony biedt u het gemak van het automatiseren van uw handelingen die u vaak gebruikt. Met de functie Smart Connect kunt u direct een actie starten. Als je er bijvoorbeeld een gewoonte van maakt om op een bepaald tijdstip van de dag naar muziek te luisteren via de hoofdtelefoon, maak dan een instelling die deze bepaalt.

Andere opties zijn het in- of uitschakelen van uw dataverkeer, Bluetooth-connectiviteit met de luidspreker en het streamen van muziek, het verzenden van aangepaste berichten. U kunt zelfs uw gekoppelde apparaten bedienen; u kunt inhoud spiegelen tussen Tablet S en Xperia.