Hoe gaat een Joodse begrafenis er precies aan toe?

Als u van plan bent om een Joodse begrafenis bij te wonen, moet u de begrafenisetiquette kennen, zodat u uiteindelijk geen onnodige faux pas maakt. Je moet ook weten hoe je een rouwende Joodse familie condoleert met een rouwende Joodse familie.

Ontdek de plaats waar de begrafenis zal worden gehouden. Sommige families hebben de begrafenisdienst bij een uitvaartcentrum, terwijl anderen het op de begraafplaats of de plaatselijke synagoge kunnen hebben.

Vaak zijn begrafenissen traditioneel

Over het algemeen zijn Joden zeer traditioneel, vooral als het gaat om het dragen van de juiste kleding voor een begrafenis. Mannen moeten zich in pak en stropdas kleden, terwijl vrouwen jurken moeten dragen die de behoeften te dekken. Daarnaast moeten vrouwen een sjaal over hun beide schouders te draperen.

Bloemen sturen naar de nabestaanden is niet gebruikelijk

Het is niet een gewoonte of traditie om bloemen te sturen naar de rouwende familie. Volgens de joodse gebruiken moet er geen moeite worden gedaan om de familie op te vrolijken. Voor orthodox-joodse families is het het beste om de familie met rust te laten, zodat ze kunnen rouwen om het verlies van hun geliefde. Laat daarom geen bloemen of bloemstukken naar een Joodse begrafenis sturen.

Hoe werkt het dan?

Wanneer een rouwende rouwkind een joodse familie bezoekt om condoleance te betuigen of een begrafenisdienst bij te wonen, moet hij niet proberen een gesprek te beginnen met de rouwende familieleden. In plaats daarvan moet hij of zij wachten tot iemand van de familie iets zegt.

Zodra het familielid een gesprek begint, is het gepast om eerst de persoon te troosten en dan iets te zeggen om de overledene te eren en te prijzen. Een rouwende kan ook goede momenten en herinneringen aan de overledene oproepen. Daarnaast is het gebruikelijk om de rouwende familie te vragen of ze hulp nodig hebben voor de begrafenisregelingen.

Welke handelingen worden er altijd uitgevoerd?

Wanneer de lofbetuigingen op een joodse begrafenis worden voorgelezen, moeten de rouwenden er aandachtig naar luisteren. Ook moeten gebeden met respect worden behandeld. De rouwende kan deelnemen aan het vullen van het graf met modder. Zorg ervoor dat de schop naar beneden wijst wanneer je 3 schepjes modder in het graf stopt.

Nadat de persoon klaar is met het inbrengen van de modder in het graf, moet de schep in het vuil worden gestoken en niet aan de volgende rouwende persoon worden overhandigd. Als de begrafenis voorbij is, moet de persoon zijn of haar handen wassen voordat hij of zij het huis van de rouwende familie betreedt. Dit is een Joods ritueel dat het reinigen van het lichaam symboliseert.

Hoe zit het met de rouwperiode voor de nabestaanden?

De Joodse familie zal een rouwperiode van 7 dagen volgen en deze periode wordt Shiva genoemd. Als de rouwperiode voorbij is, is het goed om contact op te nemen met de rouwende familie via de telefoon en toestemming te vragen om hun huis te bezoeken. Wanneer een persoon de familie bezoekt, moet hij of zij een geschenk dragen zoals koosjer voedsel of een mand met vruchten. De persoon moet een zitplaats nemen die van normale hoogte is, omdat de lage ligplaatsen bedoeld zijn voor rouwende familieleden. De persoon moet het bezoek gebruiken om de familieleden te troosten en hun medeleven en steun te bieden.