Kiezen van een droger kan tegenwoordig nogal lastig zijn

Mensen die in gebieden met langdurige natte of koude klimatologische omstandigheden leven, hebben behoefte aan speciale drogers die efficiënt en sneller zijn. Het drogen van kleding tijdens dergelijke seizoenen is een tijdrovend proces. Zelfs in tropische landen, vinden mensen het noodzakelijk om drogers te gebruiken tijdens de winter en de moesson. Nogmaals, in de context van de klimaatverandering en de daaruit voortvloeiende grillen van de natuur, spelen ongekruide regens en ongekende sneeuwval een woedeaanval op het leven van de mensen.

Daardoor heerst er gedurende langere tijd een natte en vochtige omgeving, waardoor ontberingen ontstaan. Wasmachines met drogers worden op grote schaal gebruikt, maar speciale wasdrogers zijn veel sneller dan deze. En als zodanig kiezen consumenten voor drogers om het droogproces te versnellen.

Bovendien wordt kleding niet verkreukeld en kan deze zonder problemen worden gestreken. Het is in dit verband te vermelden dat moderne drogers zijn ontworpen om de trommels in beide richtingen te laten draaien om het verkreukelen van kleding te voorkomen. In het recente verleden zijn de eisen in de hele wereld steeds hoger geworden door de nieuwe situaties.

Er zit veel prijs verschil tussen alle wasdrogers

Geïntegreerde wasmachines zijn over het algemeen duurder dan speciale drogers. Het is voordelig om dit apparaat te hebben, ook al zijn er drogers in de wasmachines geïntegreerd, omdat de eerste installatie veel meer capaciteit zal hebben dan de latere. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten wasdrogers op de markt.

Het geventileerde type gebruikt droge lucht die in de trommel wordt gezogen. Natte kleding in de roterende trommel absorbeert de warme en droge lucht en wordt daardoor droog. De resterende vochtige lucht wordt via de daarvoor bestemde ontluchtingskanalen naar buiten gepompt.

De slangpijp zal de afgevoerde lucht naar buiten afvoeren, wat ongemak voor de buren en milieuproblemen zal veroorzaken. Om deze reden hebben ontluchtingsdrogers niet de voorkeur van mensen die in appartementen etc. wonen.

Een condensor droger is vaak een goede oplossing

Het andere type staat bekend als de condensorwasdroger. Bij dit type gaat de vochtige lucht naar een condensatiekamer, waar de vochtige lucht wordt gekoeld en omgezet in water. Het aldus gevormde water kan handmatig of via afvoerleidingen worden afgevoerd, zonder dat anderen daar hinder van ondervinden.

De soorten ventilatieopeningen zijn goedkoper, maar het is moeilijk om voorzieningen te treffen voor het ontluchten van kanalen door muren of weduwen, zoals eerder vermeld, in bepaalde soorten gebouwen. Wasdrogers verbruiken over het algemeen meer energie en worden daarom als zeer duur beschouwd. Maar nu worden veel merkdrogers geleverd met energielabels die hun energie-efficiëntie aangeven. Er zijn machines die op gas werken, maar de beschikbaarheid van het juiste gas moet worden gewaarborgd.

Veel aanbieders van goede wasdrogers

Er zijn grote aantallen merkdrogers beschikbaar op de markt. Whirlpool heeft hun zesde zintuiglijke condensor en geventileerde drogers geïntroduceerd, die vrijstaande modellen zijn. Bosch, Zanussi, Hoover, Hoover, LG, CDA behoren tot de vele merken en modellen wasdrogers die op grote schaal op de markt worden verkocht. Moderne producten zijn voorzien van innovatieve functies zoals elektronische sensoren en tijdschakelaars.

Een digitaal display geeft de vochtigheidsgraad van de kleding aan en de tijd die nodig is om ze te drogen. Programmeerbare machines zijn handig voor drukke thuisblijvers die weinig of geen tijd hebben om de werking van de wasdrogers te controleren. Net als alle andere duurzame consumentenproducten valt ook dit product onder de garantie- en servicemogelijkheden na verkoop.