Kom erachter wat er precies mis is met jouw wasmachine

Wasmachines zijn vrij eenvoudige huishoudelijke elektrische apparaten, je doet er vuile was in, doet er wat wasmiddel en ontharder in en dan krijg je over een uur of zo verse, schone kleren die heerlijk ruiken. In sommige gevallen heeft u misschien ook de functie van een wasdroger ingebouwd in uw wasmachine, in dat geval heeft u het beste van twee werelden met kleding die er schoon maar ook droog uitkomt en in sommige gevallen direct uit de machine kan worden gedragen!

Steeds meer functies met een wasmachine

Moderne wasmachines zijn in staat om een groot aantal verschillende diensten en wasbeurten uit te voeren om ervoor te zorgen dat elk type kleding wordt verzorgd en niet beschadigd wordt wanneer het in de machine wordt gestopt. Het probleem is dat het met zulke moderne kenmerken en functies moeilijk kan zijn om te weten wat er mis is met onze wasmachine wanneer deze een fout ontwikkelt of gestopt is met werken.

Het is natuurlijk het beste idee om een volledig gekwalificeerde reparateur te vinden om uw wasmachine te repareren en het zelf repareren kan verdere schade veroorzaken, maar het zou het reparatieteam zeker helpen om te weten waar ze tegenaan lopen als u hen belt voor reparaties, dus zorg ervoor dat u hen kunt vertellen wat er mis is met uw wasmachine is van vitaal belang voor het verminderen van de tijd die u nodig hebt om zonder uw wasmachine te kunnen werken.

Gaat de wasmachine nog aan?

Als de machine helemaal niet wordt ingeschakeld dan is de kans groot dat de elektronica is beschadigd, als uw machine een gemakkelijk toegankelijke zekering heeft, dan is het misschien de moeite waard om te controleren of u deze kunt vervangen of resetten als u een stroomonderbreker heeft.

Soms kan een wasmachine nog steeds aanstaan, maar niet erg goed werk leveren bij het wassen van onze kleren, wat een probleem kan zijn met de watertoe- en -afvoer, vooral als u wordt begroet met een vloedgolf van zeepwater wanneer u de deur probeert te openen.

Komt er meer geluid vrij tijdens het wassen?

Een veelvoorkomende klacht bij wasmachines die in hun latere jaren komen is een verhoogd geluidsniveau, of dit nu komt van een scheve balans waardoor de machine gaat schudden, een andere reden tot zorg is dat de machine meer lawaai maakt tijdens de werking, wat veroorzaakt kan worden door de kogellagers of de motor die de trommel ronddrijft. Dit zijn veel voorkomende problemen die goedkoop en snel kunnen worden opgelost door een reparateur, dus als uw wasmachine een van deze symptomen heeft gepresenteerd, bel ze dan vandaag nog op.