Tips voor het rijden van een veilige auto

Of u nu een eerste keer bestuurder bent of een ervaren veteraan, het is belangrijk om uw voertuig goed te kennen. De eerste keer dat chauffeurs nerveus kunnen aanvoelen en extra begeleiding nodig hebben. Een rij -instructeur kan u helpen vertrouwen achter het stuur te krijgen. Bovendien zijn er een aantal tips om u veilig te houden tijdens de weg makkelijk je theorie examen oefenen online.

De beste manier om veilig te blijven, is om afleidingen te voorkomen tijdens de weg. Enkele voorbeelden van afleidingen praten met passagiers, eten en drinken.

Eén studie suggereert dat multitasking tijdens het rijden het risico op een botsing zelfs kan verhogen. Onderzoekers ontdekten dat de reactietijden van de stuurprogramma’s toenamen toen hen werd gevraagd om meerdere taken uit te voeren.

Een andere studie onderzocht hoe stuurprogramma’s in de ogen veranderden tijdens het rijden. De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat deelnemers staarden de raakcurve consistenter volgden dan een recht segment.

In de meest fundamentele zin wordt een auto -rempedaal bediend door de rechtervoet. Om een auto om te keren, moet de linkervoet worden vrijgegeven en het stuur naar links bewoog. Evenzo moet het omkeren van de auto over beide schouders kijken en de koppeling loslaten.

Hoewel de studie ontdekte dat oudere bestuurders onregelmatiger reden, onthulde het niet of ze dit deden vanwege een verminderd vermogen om een taak uit te voeren of omdat ze gewoon minder aandacht hadden om aan een taak te wijden.

Tijdens een rit van 25 minuten werden de deelnemers getest onder drie voorwaarden: rijden met één taak, multitasking en stuurautomaat. Deelnemers aan alle drie de voorwaarden werden gevraagd om een hoofdauto te volgen.