Van een uitvaart een leuke dag maken, hier heb je drie redenen waarom

Het laatste waar een persoon aan kan denken als iemand die hem dierbaar is overlijdt, is het hebben van wat plezier. Begrafenisdiensten staan al lang bekend als een saaie en deprimerende gebeurtenis. Maar niet iedereen gooit op deze manier een begrafenis. Er zijn enkele begrafenissen geweest die levensfeesten zijn geweest in plaats van rouw om de dood.

Sommige mensen zijn nu hun begrafenis aan het plannen voordat ze overlijden, alleen maar omdat ze ervoor willen zorgen dat het een gelukkige gebeurtenis is voor alle betrokkenen. Hier zijn drie redenen waarom een begrafenis een gelukkige gebeurtenis zou moeten zijn.

De dood is ook een soort van viering

Het leven is altijd al iets geweest om te vieren en dit is een waarheid die niet verandert in het licht van de dood. De mensen hebben geleerd om de dood te zien als een deel van het leven. Ze vieren hun overlijden net zo goed als een diploma-uitreiking, een babyborrel of een verjaardag. Al deze zaken maken deel uit van het leven en het leven op zich is prachtig.

Veel mensen leven hun leven ten volle, zijn dankbaar voor elke dag, en zijn niet van de optie dat hun begrafenis een reden tot verdriet is. Sommige mensen denken dat een gelukkige begrafenis een belediging zou zijn voor de overledene, maar dit is niet het geval. U viert niet hun vertrek, maar hun leven. Probeer de dood anders waar te nemen en de begrafenis een warme gelegenheid.

Vaak wordt er geen feestje gegeven bij een overlijden

Het is heide om een feest te vieren. Een begrafenis is normaal gesproken erg deprimerend en veel mensen hebben problemen om met het verlies om te gaan. De traditionele begrafenis lijkt niet meer dan een uitnodiging om het verdriet te vergroten, maar een feest als begrafenis kan helpen om de druk en stress te verlichten.

Het kan de familie helpen om over hun verdriet heen te komen als ze leren om van de zonnige kant te kijken en al hun gelukkige herinneringen aan de geliefden op te halen die er niet meer zijn. Er zijn mensen die ernstige problemen hebben met verdriet, maar een gelukkige begrafenis is een goede therapie.

Een leuke begrafenis kan wonderen doen

Een gelukkige begrafenis is gedenkwaardiger dan een trieste. Het kan een familiefeest worden dat nieuwe dierbare herinneringen oproept en de band met de familie versterkt. De familie wordt sterker naarmate ze deze zeer moeilijke tijd te boven komen door op elkaar te leunen en van elkaar te genieten in plaats van samen te komen om verdrietig te zijn.

Traditionele begrafenissen zijn donker en stil, naast het geluid van huilen is er een zekere beperking in de uitdrukking van emoties. Laat de begrafenis ongewoon zijn en laat de rouwenden de vrijheid hebben om hun vreugde te uiten over de persoon van wie ze hielden.

Traditionele begrafenissen zijn altijd saai en somber geweest. Zelfs als iemand zijn waardering probeert uit te drukken voor de persoon die zijn gevoelens van vreugde heeft doorgegeven, dan nog compenseren de donkere en sombere wolken van wanhoop alle lichtstralen die zich kunnen voordoen. Er is geen enkele regel die zegt dat een begrafenis geen gelukkige begrafenis kan zijn. Het is veel beter om het leven te vieren dan om de dood te vieren.