Veiligheid tijdens het online daten met deze handige tips

Als je iemand voor het eerst ontmoet die je online hebt ontmoet via een online dating service of een christelijke dating service of andere online singles site kan er een zekere nervositeit, spanning of opwinding zijn bij een ontmoeting van aangezicht tot aangezicht. Maar ondanks de spanning, moet je altijd op je hoede zijn wanneer je uitgaat op een date met iemand die je nauwelijks weet of een online date of niet.

Hier zijn de 9 beste tips over online dating veiligheid en advies om u te helpen de juiste keuzes te maken en u te beschermen tegen schade.

Laat je niet thuis oppikken voor een date

Laat hem je niet ophalen van je huis, kantoor of werkplek. Zorg ervoor dat je elkaar ontmoet in een drukke openbare ruimte. Vermijd afgelegen gebieden zoals parken. Probeer, indien mogelijk, een double-date te hebben of uit te gaan met een groep mensen die je kent.

Drink geen alcohol tijdens de date

Drink geen alcohol tijdens een eerste date. Behalve dat het niet goed voor u is (het is een neurotoxine) zal het uw redenering en oordeel ernstig beïnvloeden en uw remmingen verminderen. U moet zich er volledig van bewust zijn dat u tijdens deze bijeenkomst voor uw veiligheid volledig op de hoogte moet zijn.

Pak altijd eigen vervoer

Gebruik uw eigen auto om naar de ontmoetingsplaats te komen en zorg ervoor dat u voldoende benzine heeft. Probeer te parkeren in een drukke plaats met veel mensen in de buurt. Ga niet naar iemand toe waar hun auto geparkeerd staat. Parkeren naast iemands busje kan erger zijn, omdat vrouwen er gemakkelijk in getrokken kunnen worden en de schuifdeur dichtgeslagen kan worden.

Probeer erachter te komen of de date eerlijk is

Sommige mannen kunnen beweren dat ze gelovig zijn of dat ze een christen zijn om hun zaak voor een veilige date te bevorderen. Deze beweringen kunnen onjuist zijn. Zelfs als je iemand hebt ontmoet door middel van een christelijke dating service online of andere religieuze dating service op wacht staan. Gebruik uw eigen ondervraging om uit te vinden of iemand waarachtig is of niet. Bijvoorbeeld vragen wat hun favoriete bijbelpassage is?

Laat je na de date niet per se thuis afzetten

Zorg ervoor dat je je thuisadres of werkadres niet onthult. Als de vergadering goed is verlopen en je je veilig voelt en je wilt hem weer zien, dan zorgen voor een tweede afspraakje en neem het vanaf daar.

Je eigen gevoel zegt vaak alles

Als er iets niet precies goed voelt, is het waarschijnlijk niet juist. Als dit de eerste date is en je weet al aan het begin of vroeg in de date dat er iets niet helemaal goed is of niet goed voelt, maak dan snel een excuus en vertrek onmiddellijk. Als je geen excuus kunt bedenken, zeg dan dat je denkt dat je een voedselvergiftiging hebt en dat je zin hebt om over te geven en dat het steeds erger wordt en zeg dat je spijt hebt en weggaat. Dit is beter dan het slachtoffer te zijn van een roofdier.